Agerskov Kro og Hotel er danskernes favorithotel

Pressemeddelelse marts 2024
Den sønderjyske kro er for ottende gang kåret som Årets hotel. Teamet bliver især fremhævet for deres personlige og altnærværende service, ligesom køkkenet får ros til skyerne.
Agerskov Kro og Hotel kan igen bryste sig af at være danskernes foretrukne hotel. Det er ottende gang i træk, at det sønderjyske hotel modtager prisen som det bedste feriehotel i Danmark. Det er gæsterne hos landets største hotelkæde, Small Danish Hotels, der endnu en gang har udpeget stedet som landets mest anbefalelsesværdige hotel. Vinderen af Årets hotel kåres på baggrund af bedømmelser fra gæster, der i løbet af 2023 har overnattet på et af hotelkædens privatejede kroer og hoteller, der ligger spredt over hele Danmark.

Danskerne lægger særligt vægt på, at Agerskov Kro og Hotels glade medarbejderhold og ejere evner, at få gæsterne til at føle sig utroligt velkomne og hele tiden er et skridt foran for at sikre gæsternes velbefindende. Agerskov Kro og Hotels kokkehold spiller også en meget stor rolle i bedømmelserne, og den gode hjemmelavede mad får de højeste karakterer på skalaen. Samtidig overgår Agerskov Kro og Hotel gæsternes forventninger til en dejlig atmosfære, hvor alt spiller på de hyggeligste tangenter. Gæsternes kommentarer bekræfter, at Agerskov Kro og Hotel er et enestående eksempel på den varme og gæstfrihed, som Small Danish Hotels stræber efter at være garant for.

”Der findes nogle udsøgte perler i det danske hotellandskab, og prisen hylder den store indsats, der dagligt leveres på de danske overnatningssteder, der gør sig ekstra umage. Samtidig er hæderen et godt pejlemærke for folk, der leder efter et godt sted at tage på hotelophold, fordi det er andre hotelgæster, der har anbefalet det ud fra egne oplevelser”, siger Finn Kræfting, som er administrerende direktør i Small Danish Hotels.

”Agerskov Kro og Hotel præsenterer et virkeligt flot niveau hele vejen igennem. Hver en bid i deres restaurant signalerer, at der er kælet for detaljerne, uden at det bliver overaffekteret. Det er solidt kokkehåndværk, som løfter de traditionelle klassikere til nye højder. Kombineret med den stemning, som familien Otte og hele personalet formår at skabe, er det opskriften på en anbefalelsesværdig gæsteoplevelse”, fortsætter Finn Kræfting.

Holdet bag Agerskov kro og Hotel er stolte over hæderen, og Peter Otte, som er kromand på Agerskov Kro og Hotel, siger: ”Vi er meget ydmyge over og taknemmelige for, at danskerne for ottende gang udpeger Agerskov Kro og Hotel som Årets hotel. Det varmer, at gæsterne fremhæver de menneskelige kvaliteter. Det er et kæmpe skulderklap til vores personale, som finder stor glæde i at give gæsterne en oplevelse, de sent glemmer. Vores gode team er kernen i, at mange gæster ofte vender tilbage.”

Ægteparret Bodil og Peter Otte har ejet det sønderjyske favoritsted siden 1976 og driver det i tæt samarbejde med datteren Hanne og sønnen Lars Peter.

Agerskov Kro og Hotel tog prisen hjem et par mulehår foran de andre nominerede, som var: Stammershalle Badehotel, Bandholm Hotel, Purhus Kro, Hotel Hovborg Kro, Gjerrild Kro, Nymindegab Kro, Tyrstrup Kro, Marienlyst Strandhotel og Hotel Gilleleje Strand.

Forbrugerprisen, Årets hotel, har til formål at hylde landets kro- og hotelejere. Small Danish Hotels lancerede prisen i 2016. I gæstebesvarelserne tager gæsterne blandt andet stilling til anbefalelsesværdighed og tilfredshed, og her klarer den sønderjyske kro sig bedst for ottende år i træk. Udover hotelgæsternes anerkendelse indeholder prisen også en check på 10.000 kroner.

Prisen blev uddelt på Small Danish Hotels’ årlige generalforsamling.