Min største drøm som barn var at blive kok. Jeg startede som piccolo på Hotel Norden i Haderslev i 1968. Månedslønnen var kr. 100,- + drikkepenge, og det var faktisk mere end lønnen. Her fik jeg ikke læreplads pga. …

Min største drøm som barn var at blive kok. Jeg startede som piccolo på Hotel Norden i Haderslev i 1968. Månedslønnen var kr. 100,- + drikkepenge, og det var faktisk mere end lønnen. Her fik jeg ikke læreplads pga. de havde for lidt at lave. Det fik jeg på Vejen Gæstgivergård, men efter et par mdr. blev jeg ringet op af Hotel Dagmar i Ribe. De tilbød mig en læreplads, det lød mere spændende, så jeg sprang til og startede forfra som piccolo, inden jeg kom i lære. Der oplevede jeg kæft, trit og retning. Når jeg fik et spark bagi, vendte jeg mig om og undskyldte.
Os kokkeelever havde en indbyrdes konkurrence om, hvem der scorede de nye smørrebrødsjomfruer.
Jeg vandt Bodil!
Vi fik Hanne og blev gift i 1973, og festen blev holdt på Agerskov Kro. Bodil blev udlært før mig og fik arbejde på Agerskov Kro ved daværende bestyrerpar, Birthe og Henrik Bisbjerg. Derfor flyttede vi til Agerskov. Da jeg blev udlært, skulle jeg ind til militæret i 9 mdr. Derefter var jeg 3 mdr. på Grand Hotel, 1 år på Hotel Victoriabad ved Kelstrup, for så at blive bestyrer sammen med Bodil på Agerskov Kro, d. 1. april 1976. 4 mdr. senere blev Lars Peter født. 5 år senere, d. 1. marts 1981 købte vi kroen af Andreas Lautrup, som også ejede Hotel Gram og Hotel Victoriabad. Pris 2 mill.

Da vi startede på kroen, var der 6 værelser med bad og toilet på gangen. Det blev udvidet med yderligere 3 værelser. På grund af weekendophold blev efterspørgslen på værelser større, så i 1986 stod 8 nye værelser klar på den røde gang. Efterfølgende byggede vi Platanhuset og så Patricierhuset. I 1999 købte vi Nabohuset, som vi 4 år senere renoverede som det nuværende Riddersal.
Indgangspartiet til kroen ombyggede vi i anledning af vores 25-års jubilæum på Kroen i 2001.
Året efter var jeg den heldige vinder i lotto.
Tilstrømningen af kunder fortsatte, så vi valgte at bygge Victoriahuset. Det medførte, at en udvidelse i restauranten blev nødvendig, så vi udvidede med Karnapstuen. Den er blevet midtpunktet i kroens hverdag, da den ligger centralt og har mange funktioner.
Sidste skud på stammen er vores stolthed, Degneparken, med 4 luksuslejligheder og en vinkælder.
Det blev til i alt 8 rejsegilder indtil nu.
Udvidelsen af vores køkkenlokaler er netop blevet færdigt og idag d. 1. april 2011 har Bodil og jeg været på kroen i 35 år.

Peter Otte,
Kromand