Kåret igen

Pressemeddelelse d. 14. maj 2021

Agerskov Kro og Hotel tager endnu engang førstepladsen over bedste hoteller i Danmark. Det står klart efter gæster hos landets største hotelkæde, Small Danish Hotels, for sjette år i træk har udpeget den sønderjyske kroperle som landets mest anbefalelsesværdige hotel.

Vinderen af Årets feriehotel kåres på baggrund af bedømmelser fra gæster, der i løbet af 2020 har overnattet på et af hotelkædens slotte og herregårde, kroer, boutique-, city- eller klassiske hoteller. Samlet set opnår Agerskov Kro og Hotel den højeste score, og det er særligt gæsteengagementet, værtsskabet og ikke mindst kroens hjemmelavede mad, der tager kegler hos gæsterne. Det afspejler på alle måder dna’et i hotelkædens gæsteløfte, som netop fokuserer på godt værtsskab og de ekstra oplevelser, som vækker den lille lykkefølelse.

”Det er imponerende, at Agerskov Kro og Hotel selv i hårde tider kan opretholde så høj en gæstetilfredshed. Man kommer ikke sovende til at drive et succesfuldt hotel i dag, men kroen i Agerskov er gennemsyret af, at både kroparret, familien og hele personalet lægger ægte hjerteblod i at give gæsterne de bedste oplevelser. Stedet er et forbillede for gæstekærlig hoteldrift, og det er dejligt, at gæsterne også anerkender indsatsen,” siger Jørgen Christensen, som er direktør i Small Danish Hotels.

Den karakteristiske rødmalede kro i Agerskov er for mange blevet synonym med ægte sønderjysk hygge, hvor hjertevarme mikses med et knivskarpt blik for uovertrufne gæsteoplevelser. Det skorter da heller ikke på rosende ord fra de besøgende, som især fremhæver de glade medarbejdere, køkkenets herligheder med den ekstraordinære lækre morgenmad og en uformel varm atmosfære.

”Vi er utroligt beærede over at modtage danskernes pris for sjette gang, og det betyder uendelig meget for os, at gæsterne har så god en oplevelse, når de besøger os her i Agerskov. Det er vi meget stolte af, og vi glæder os over hver en gæst, som vender tilbage. Det er der heldigvis mange, som gør, så det er jo en stor belønning i sig selv. Det er på alle måder vores engagerede medarbejderes fortjeneste,” siger Peter Otte, der er kromand på Agerskov Kro og Hotel.

Det er kroparret Bodil og Otte, som ejer og driver det sønderjyske favoritsted i tæt samarbejde med datteren Hanne og sønnen Lars. Det har de gjort siden 1976, og stedet står i et glidende generationsskifte.
Brugerprisen har til formål at sætte fokus på gæstekvalitet, ligesom den skal hylde de af landets kro- og hotelejere, der set med gæstebriller gør det bedst.  Det var Small Danish Hotels, der i 2016 lancerede prisen Årets feriehotel. I gæstebesvarelserne tager gæsterne blandt andet stilling til anbefaelses værdighed og tilfredshed, og her klarer den sønderjyske kro sig altså bedst for sjette år i træk. Udover hotelgæsternes hyldest indeholder prisen også en check på 15.000 kroner.

Om Small Danish Hotels
Small Danish Hotels er en frivillig landsdækkende kæde med håndplukkede hoteller, kroer, slotte og herregårde, hvor nøgleordene er den personlige betjening og det gode værtskab. Hotellerne ejes og drives af selvstændige hotelejere, slotsfruer og krofædre. Small Danish Hotels tilbyder unikt dansk gæstgiveri på kongelige privilegerede kroer, eventyrlige oplevelser i historiske og naturskønne omgivelser på slotte og herregårde, trendy boutique- og cityhoteller samt klassiske hoteller ved land, vand og by landet over.